Feelgood
Våre senter

VÅRE SENTER

Historien bak FEELGOOD konseptet og Feelgood Kongsberg / Notodden.


Det hele startet i begynnelsen av 1930 tallet da en forsker ved navn Bernard H Stauffer startet å jobbe med en teknikk kalt IRM (Induced Ryrhmic Motion). IRM skulle motvirke at poliopasienter mistet muskelmasse på grunn av for liten aktivitet ved å bevege pasientene med hjelp av en maskin.

 

Det ble raskt oppdaget at muskeltapet minsket, styrke og bevegeligheten ble opprettholdt og blodsirkulasjonen økte hos pasientene. Basert på denne studien utviklet det britiske firmaet Shapemaster på midten av 80 tallet sine innovative «Toning tables» med navnet Multimaster. Dette var benker som man lå på og som utførte en mengde ulike øvelser for å bevege mennesker.

Disse benkene ble brukt over hele verden i en årrekke, men etter at en kunde fortalte at han hadde problemer med å trene i maskinene når han måtte ligge på benkene startet en ny utviklingsprosess.

 

Etter mye testing og prototypeutvikling resulterte dette i nye treningsmaskiner som tilbyr kundene en stolbasert treningsform som gjør det enkelt å komme seg inn og ut av maskinene. Dermed var den nye -Easytone- serien født. Dette var dermed svaret på et problem og resulterte i at  Easytonemaskinene nå kunne tilby trening til en enda større kundegruppe.

Konseptet utviklet seg videre og en treningskjede ved navn «FeelGood Factory» ble utviklet.

Disse treningssenterene er nå spredt rundt om i hele verden og er nå også kommet til Norge.


I dag er det 40 senter i Norge, og tallet øker raskt.


I Januar 2017 startet FEELGOOD KONGSBERG på Stortorvet Senter. Senteret ligger i 4.etg men du kommer til oss via heis eller trapper. Senteret har i dag 300 medlemmer og tilbyr helserelatert virksomhet i tillegg til Feelgood maskinene.


18 Mars 2019 åpnet FEELGOOD NOTODDEN i Storgata 48. Du finner oss i 2.etg over det som var Storgata Legekontor.

Her finner du Feelgood maskinene samt at vi ønker å knytte til oss fysioterapeut og andre helserelatert virksomhet.

Ta kontakt for å høre om vårt tilbud.